Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم آبشاهی گفت: در شرایط کنونی برخی واحدها دارای حقوق معوق هستند و نتوانسته اند حقوق کارگران خود را پرداخت کنند، یکی از تمهیداتی که برای کمک به اینگونه واحدهای تولیدی اندیشیده شده، ارائه تسهیلات برای پرداخت حقوق معوق کارگران است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مریم آبشاهی در ارتباط با تمهیداتی که اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای کارگران و واحدهای تولیدی متضرر از شیوع کرونا در استان کرمان در نظر گرفته است، به خبرنگار راه آرمان گفت: به دنبال شیوع ویروس کرونا  و به منظور حفظ سلامت و صیانت از جامعه بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انجام بازرسی های متعدد بر واحدهای تولیدی نظارت دارند و فعالیت های این واحدها بر اساس انطباق با پروتکل های بهداشتی بررسی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان مطرح کرد: در حال حاضر بسیاری از کارگاه های تولیدی فعالیت خود را از سر گرفته و خط تولید خود را بازگشایی کرده اند، بر اساس بازرسی های روزانه این اداره در صورتی که واحدی خلاف پروتکل های بهداشتی عمل کند، از ادامه فعالیت منع می شود.

ارائه تسهیلات به کارفرمایان برای پرداخت حقوق معوق کارگران

وی افزود: در شرایط کنونی برخی واحدها دارای حقوق معوق هستند و نتوانسته اند حقوق کارگران خود را پرداخت کنند، یکی از تمهیداتی که برای کمک به اینگونه واحدهای تولیدی اندیشیده شده، ارائه تسهیلات برای پرداخت حقوق معوق کارگران است.

آبشاهی عنوان کرد: کارگران بیکار شده در اثر کرونا می تواند به سامانه bimebikari.mcls.gov.ir مراجعه کرده و بدون شرط سابقه، بیمه بیکاری دریافت کنند البته بیکاری فرد باید به صورت غیرارادی باشد.

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان یادآور شد: وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۰ رسته را برای دریافت بیمه بیکاری مشخص کرده است که شامل مراکز تهیه و توزیع غذاهای آماده، گردشگری، حمل و نقل های درون و برون شهری، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، تولید و توزیع پوشاک، کیف و کفش، مراکز فروش آجیل، خشکبار و قنادی، مجتمع های فرهنگی، آموزشی و مجتمع های ورزشی، تفریحی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی می شود.

کارگران آسیب دیده از شیوع کرونا بیمه بیکاری دریافت می کنند

وی ابراز کرد: در دستورالعمل بالا این مشاغل تحت عنوان مشاغل آسیب دیده از شیوع کرونا معرفی شده اند و کارگران آن ها می توانند بیمه بیکاری دریافت کنند.

آبشاهی تصریح کرد: مشاغل دیگر به جز موارد بالا اگر کارگاهی به علت شیوع کرونا دچار آسیب شده باشد می تواند با مراجعه به ستاد استانی دلایل و مدارک خود را ارائه داده ضمن بررسی پس از صدور مجوز تعطیلی غیرارادی کارگاه، کارگران آن می توانند از این بیمه بیکاری بهره مند شوند.

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ادامه داد: پس از پایان بیمه بیکاری به علت اینکه در طی این مدت کارگاه به مدت ۲ یا ۳ ماه تعطیل بوده قرارداد کار به حالت تعلیق درآمده و پس از پایان بحران کرونا کارگران با مراجعه به کارگاه و آغاز به کار خود ادامه تعهدات قرارداد خود را انجام می دهد.

وی تاکید کرد: استفاده کارگر از بیمه بیکاری در واقع کمک به کارفرما است و وظیفه پرداخت حقوق کارگر از عهده کارفرما خارج می شود در عین حال که بیمه کارگر را نیز پرداخت نمی کند، در واقع اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این کمک را به صورت غیر مستقیم به کارفرما کرده است.

ارائه تسهیلات بانکی به کسب و کارهایی که به دلیل شیوع کرونا تعدیل نیرو نداشته اند

آبشاهی بیان کرد: البته اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسهیلات بانکی برای کسب و کارهایی که کارگران خود را اخراج نکرده اند و در این برهه از زمان تعدیل نیرو نداشته اند، در نظر گرفته است.

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان افزود: به جز موارد بیکاری به علت شیوع کرونا، اگر فردی شغل خود را به دلیل اتمام قرارداد، عدم نیاز به نیرو در واحد تولیدی و یا هر دلیل دیگری از دست دهد می تواند با مراجعه به این اداره بیمه بیکاری دریافت کند.

وی یادآور شد: لازم به ذکر است بیمه بیکاری که دولت به دلیل شدوع کرونا برای مشاغل مختلف در نظر گرفته است از اسفند ۹۸ تا پایان اردیبهشت ۹۹ پرداخت می شود.

بیمه بودن نزد سازمان تامین اجتماعی شرط مهم دریافت بیمه بیکاری است

آبشاهی عنوان کرد: برای دریافت بیمه بیکاری دو شرط مهم وجود دارد، اولین شرط بیمه بودن فرد نزد سازمان تامین اجتماعی است، یعنی افرادی که بیمه نیستند بیمه بیکاری به آن ها پرداخت نمی شود و شرط دوم این است که فرد تابع قانون کار باشد بدین معنی که فرد صنفی یا کارگر ساختمانی که خود فرد حق بیمه را پرداخت می کند، شامل دریافت بیمه بیکاری نمی شود.

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که کارگر بیمه شده به بیماری کرونا مبتلا شود، تابع قوانین تامین اجتماعی است و غرامت ایام بیماری خود را می تواند از سازمان تامین اجتماعی دریافت کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کار و رفاه اجتماعی استان کرمان برای پرداخت حقوق معوق کارگران بیمه بیکاری دریافت دریافت بیمه بیکاری واحدهای تولیدی بیمه بیکاری ارائه تسهیلات تامین اجتماعی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • انجام ۷ هزار و ۸۷۵ بازدید از مراکز کارگری چهارمحال و بختیاری
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند